Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

”15 godina sam ginekolog, a jučer sam imao slučaj kakav mi se nije desio u karijeri. Sav sam se naježio!” (FOTO) – Alternativa

Za većinu žena odlazak kod ginekologa je neugodan i upravo iz tog razloga, mali je broj žena koje odlaze na redovne ginekološke preglede, iako i same znaju da je to pogrešno. Međutim, iak mislimo da ljekarima nije neugodno i da su oni već navikli na tu vrstu posla, ipak se dešava da se i oni nađu u neugodnim situacijama.

Jedan ginekolog iz Pančeva, odlučio je da ispriča svoju neugodnost sa kojom se skoro susreo. On je priznao kako tokom svoje petnaestogodišnje karijere nije nikada ovako nešto vidio, a nije ni mislio da će ikada vidjeti.

Njegova pacijentica koja dolazi na redovne preglede, tog dana je došla na pregled sa mužem. Njih dvoje do tada nisu imali djece, iako su imali želju da se ostvare kao roditelji. Ona je odlučila najprije da sama porazgovara sa doktorom, gdje mu je davala 500 eura, da njenom mužu ne kaže istinu, odnosno da je kod nje problem i da zato ne može da zatrudni.

Strahovala je kako će je muž ostaviti ako sazna za istinu, a ne bi mogla bez njega da živi. Ljekar nije mogao da vjeruje u ono što čuje, da je neka žena spremna ovako da uradi svom suprugu. Rekao joj je kako je najbolje da otvoreno porazgovara sa svojim suprugom i kaže mu istinu, jer su takvi odnosi u braku najbolji.

Šta vi mislite o njenom postupku? Smatrate li da je uredu da ovako se ponaša žena ili odobravate obzriom da hoće spasiti svoj brak?