Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

1988. godine došao iz Njemačke u Beograd da USVOJI DIJETE: ‘Načelnik bolnice mi je rekao da biram koje dijete hoću , jedno je 10 000 maraka, a blizanci 15 000! Trebao sam platiti i slagati da mi je žena bila trudna!’ – Alternativa

Nekoliko hiljada majki u regionu je ubijeđeno kako su njihova djeca nakon rođenja oteta i predata nekoj drugoj porodici, koja je platila da bi dobila dijete. Uglavnom je njihovim majkama rečeno da su bebe umrle, a nikada nisu dobile priliku da vide mrtvo tijeloo svog djeteta.

Ovu priču potvrđuje i Marko Ivić, koji živi u Ladshutu, a koji je 1988. godine došaoo u Beograd da usvoji dijete, kada mu je ponuđeno da ga kupi. Marko nam je otkrio kako ga je tada načelnik klinike bolničkog centra ”Zvezdara”, odveo u prostoriju sa bebama i rekao ”biraj”. Obzirom da on i njegova supruga nisu mogli imati djece, usvajanje im je bilo jedina opcija.

”Imali smo želju da usvojimo jedno dijete koje je bilo napušteno i ostavljeno u sirotište. Slučajno sam upoznao Dragana koji je bio iz Bugojna, te mi je rekao kako ima rješenje za moje problem, ali da se moramo naći u Beogradu. Krenuli smo prema tamo, i kada mi je rekao da se parkiramo ispred porodilišta, bio sam u šoku, jer sam mislio da smo se zaputili prema sirotištu.

Prvo me pitao kako mi izgleda žena, rekao sam da je crnka. Odveo me do boksa gdje su bile bebe i rekao da biram koju hoću. Dodao je i kako jedna beba košta 10 00 maraka, a ako želimo blizanca možemo ih dobiti po cijeni od 15 000 maraka. On bi mi sredio sve oko papira, čak je dodao da mogu ponuditi i prijateljima iz Njemačke da i oni mogu kupiti sebi bebu ako žele. Govorio je kako su ovo bebe koje ne žele roditelji, da su ih majke ostavile ili da ne mogu da ih prehranjuju. Samo sam rekao da ću porazgovarati sa svojom suprugom, okrenuo se i otišao.”- rekao je on.

Kada se prije nekoliko godina u jednoj televizijskoj emisiji potegla priča oko beba, znao je o čemu se zaista radi. Toliko žena plače i dan danas za svojom djecom, jer svaka od njih sumnja da su im djeca prodata bogatim strancima.