CIJELI
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Cijeli svijet je iznenađen šta je uspjela uraditi sa bananom-pogledajte o čemu se radi.

Jedna izuzetno inteligentna djevojčica je uspjela da uradi nešto kako bi je svi posmatrali i ostali zadivljeni u ovom trenutku kada je jela bananu. Da bi učinila nešto izvanredno bila joj je potrebna samo jedna banana.

Dugim istraživanjima uspjela je da napravi materijal  koji bi u bliskoj budućnosti mogao u potpunosti zamijeniti plastične vrećice i velike kese i tako na taj način sačuvati našu prirodu i spriječiti širenje deponija, i to sve je uspjela degradirati uz samo jednu običnu bananu.

Da biste vidjeli ostatak članka “CIJELI SVIJET IZNENAĐEN..POGLEDAJTE ŠTA JE URADILA SA BANANE…Na veoma lagan način” kliknite na LIKE dugme ispod.

[like-gate]

 

Što su tamnije to su bolje. Sadržaj šećera u banani je na samom vrhuncu, kada kora postane potpuno crna. To je tačka u kojoj se skrob u banani su pretvara u šećer. Također, suprotno vjerovanju, banane mogu i trebaju biti u hladnjaku da bi im se produžio život jestivosti.

Pored ukusa, u kojem većina ljudi uživa, banane su i bogate vitaminima i mineralima, pa je čak i njihova kora korisna. Pročitajte 8 razloga zašto bi trebali uključiti banane u svakodnevnu ishranu.Banane su bogate vitaminima B6 i B12, dok je nivo natrija izuzetno nizak, što ih čini savršenim dodatkom prehrani. Također sadrže magnezij i kalij zajedno sa saharozom, fruktozom, glukozom…

[/like-gate]

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments