SIMPTOMI KOJI
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

SIMPTOMI KOJI NAM UNIŠTAVAJU ŽIVOT….A TO SU….

Krvni pritisak je pritisak kojim određena količina krvi djeluje na krvožilni sistem (na arterije,vene, kapilare i ostale krvne sudove) u cijelom tijelu.

Krvni pritisak da bi normlano cirkulisao kroz naš sistem potreban je usklađen rad srca sa svim pritiscima u organizmu.Razlikujemo dva krvna pritiska a to su sistolni i dijastolni.

Da biste vidjeli ostatak članka”SIMPTOMI KOJI NAM UNIŠTAVAJU ŽIVOT….A TO SU….Na veoma lagan način” kliknite na LIKE dugme ispod.

[like-gate]

 

Kada se izbaci krv iz srca u tom trenutku nastaje sistolni pritisak, a kada se ubacuje krv u srce nastaje dijastolni pritisak. Krvni pritisak nikad nije stalan i uvijek se intezivno mijenja zavisno od stanja u kojem se naš organizam nalazi.

Povišen krvni pritisak je danas veoma zasupljen kod različitih životnih dobi svih populacija i može izazvati velike zdravstvene komplikacije koje mogu prouzrokovati i poremetiti rad drugih organa.

Donosimo vam nekoliko glavnih simptoma koji ukazuju na povišen krvni pritisak a to su: problemi sa disajnim organima odnosno otežano disanje ili gubitak vazduha, zujanje u ušima, oslabljena cirkulacija, osjeća utrnulosti ekstremiteta, zamućenje vida ili pojava krvi u urinu. Ako vam se pojave neki od nekih simptoma obavezno posjetite ljekara u što kraćem periodu.

[/like-gate]

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments