Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kada smo uzimali njegovu izjavu, jeza nas je obuhvala čitavih sat vremena dok smo razgovarali sa njim. Naime ovaj čovjek je bio žrtva u logoru, u kojem je jedva preživio.

Tog dana bio je 14 juli, vojnici su nas pokupili u jedan kamion i odvukli nad do destinacije na kojoj ćemo biti ubijeni, bilo je oko 30 momaka u kamionu, među njima sam bio i ja, tada sam im 17 godina.

Kada smo stigli na lokaciju na kojoj nas trebaju ubiti, rekli su nam da izađemo iz kamiona, i izašli smo i počeli su redom pucati, jednog po jednog. Užasan osjećaj kada znate da ste vi sljedeći na kojeg ćete pucati, nama su rekli da legnemo na pod kako bi nas malo mučili jer smo tražili malo vode, pa da nas onda ubiju, vodu nam nisu htjeli dati, nego su samo počeli pucati.

Primio sam metak u desno stopalo i grudni koš, mislili su da su nas sve ubili, zaokrenuli su se i otišli, ostao sam živ, čekao sam samo da iskrvarim da umrem, do mene je ležao još jedan momak teško ranjen kao i ja, ali ne znamo ni sami kako smo se uspjeli maknuti sa toga mjesta, hodali smo nekih 15 minuta, dok nismo došli do pomoći, preživjeli smo, ali te traume nećemo nikada zaboraviti!

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments