Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Sada ćemo vam predstaviti nekoliko praktičnih savjeta koji će vam mnogima sigurno biti od koristi, a naime radi se o tome da mnogi od vas čine greške prilikom pranja veša u veš mašini.

Veoma je bitno da usvojite sljedeće savjete koje ćemo vam dati što se tiče pranja veša, a vjerovatno ih do sada niste znali, ali vjerujte da će vam sigurno biti od koristi.

Sigurno vam se mnogo puta dešavalo da kada izvučete opran veš iz mašine ne miriše onako kako bi trebao, nego nekako vuče kao na neke neprijatne mirise, iako prilikom pranja dodate omekšivač za rublje dešavaju vam se te stvari.

Trebali biste znati da je uzrok toga vaše nepravilno održavanje mašine, vjerovatno ju niste dugo godina dubinski čistili, a u njoj se zna godinama sakupljati ostatci praška i omekšivača koji kasnije donose vrlo neprijatne mirise.

Kako biste se riješili neprijatnih mirisa u vašoj veš mašini potrebno je da uradite sljedeće:

  • U bubanj stavite 100 g sode bikarbone i dodajte 1 l alkoholnog sirćeta. Pokrenite najtopliji program pranja i pripremite se za čudo. Mješavina sode bikarbone i sirćeta će rastopiti kamenac, uništiti neprijatne mirise u mašini i očistiti crijevo!
loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments