Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kada su krvne grupe u pitanju vrlo je bitno da mnogi znate kojoj krvnoj grupi pripadate, jer vam ta informacija često može zatrebati a da vi možda nećete znati taj podatak o vama a on je izuzetno bitan!

Prema velikim istraživanjima koje smo radili saznali samo da na osnovu vaše krvne grupe možemo saznati od kojih bolesti bi vi mogli bolovati tokom vašeg života i prema 90% slučajeva koje smo vodili naše sumnje i pretpostavke su se ostvarile, ali uopšte se nemojte brinuti oko toga ako vi redovito vodite brigu o svome sopstvenome zdravlju vi možete mnoge tegobe i bolesti izbjeći ukoliko čuvate sebe i svoje zdravlje.

To su grupe kao što su : A, AB, B i 0, ali osim tih, imamo i dva rH faktora koji inače mogu da budu pozitivni ili negativni.  Kada je u pitanju svijet, oko 42% stanovništva ima krvnu grupu A, 34 ima grupu 0, a 17 % krvnu grupu B, AB je najrjeđa od svih krvnih grupa i njih nema veliki broj ljudi.

Kada je u pitanju RH faktor, ukupno 85% ima pozitivni, samo 15% negativni RH faktor. Mogli biste bolovati od sljedećih bolesti:

  • problemi sa srcem
  • problemi sa štitnom žlijezdom
  • problemi sa čušteračom
  • problemi sa povišenim krvnim pritiskom
loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments