Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vjerovatno vam je svima poznato onaj užasan miris iz kineskih radnji, i ni malo vam sigurno nije bilo ugodno i kada biste ušli u radnje da malo prošetate opet bi vam bilo neprijatno zbog vrlo nezgodnog mirisa njihove robe koju imaju.

Oko sedam hiljada milijardi dolara se zaradi na osnovu sintetičkog materijala i vlakna, a sigurno ste nekada ušli u kinesku prodavnicu, morali ste da primjetite da se kod njih osjeti jak i čudan miris, ali taj miris nije zdrav po nas, u njemu se krije mnogo otrovnih hemikalija.

To su vještački mirisi, koji su zabranjeni u EU i Americi, dok se u Aziji i njenim zemljama dopušta proizvodnja takvih mirisa, upravo zato što im je kontrola slaba, to im uspije i proći prilikom proizvodnje, a onda dođe i do nas.

Kineske radnje su izuzetno podigle cijene svojih proizvoda koje su veoma niske kvalitete, a mnogi ih kupuju, ali vjerujte da njihove stvari nemaju dug rok trajanja i da bilo šta kupite nećete vam moći dugo trajati, niti ćete vas služiti za novac koji ste dali za nešto.

 

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments