Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Mnoge dame, sigurno ste nekada imate problema sa striljama, pa se koristile razne preparate da biste otkloniti te ružne dijelove vidljive na našem tijelu.

Sigurno vam je bilo mnogo neprijatno kada biste primjetili na nekim mjestima na vašem tijelu da se mnogo vide, a vi to nikako niste mogle vješto prekriti, bilo vam je neprijatno jer ste ih imali.

Ali zaboravite na to! Sada smo pronašli rješenje za vas, da ćete ih se moći riješiti veoma brzo i efikasno uz pomoć nekoliko sastojaka koji će vam sigurno biti od pomoći…

Strije se formiraju u dermisu ili srednjem sloju kože kada je vezivno tkivo „rastegnuto“ više od mogućnosti svoje fleksibilnosti zbog brzog širenja ili skupljanja kože.

Kako se koža rasteže, kolagen oslabljuje te je njegov normalan ciklus proizvodnje je prekinut i oštećen. Ovaj krajnji rezultata je nastanak ožiljaka ispod vanjskog sloja kože.

1. Sok od krompira

Sok od krompira sadrži vitamine i minerale koji jačaju rast i obnovu kožnih stanica.

Izrežite krompir srednje veličine na debele kriške.

Uzmite jednu od kriški krompira i nježno utrljavajte na strije nekoliko minuta. Pripazite da tekućina iz krompira pokriva zahvaćeno područje.

Pustite da se sok od krompira osuši neko vrijeme, a onda ga isperite mlakom vodom.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments