Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Za bijeli luk ste sigurno čuli da je najzdravije povrće koje postoji na Zemlji. Ali koliko zapravo znate sva njegova pozitivna dejstva?
Bijeli luk se još od davnina koristi kao lijek za mnoge bolesti. Ali pravilno bi bilo da ga uzmete ujutro na prazan želudac. Zašto tako?

Zbog toga jer će on razviti odbrambeni mehanizam za sve toksine koji će tokom dana dospjeti u vaš organizam, bilo hranom bilo na neki drugi način.

Bijeli luk djeluje kao antibiotik i kao antioksidans, te učestvuje u snižavanju krnog pritiska. Tako da oni koji imaju hipertenziju trebali bi da češće konzumiraju bijeli luk.

Za sprečavanje i liječenje raznih upala bijeli luk je broj jedan. Tako da ko boluje od artritisa mogao bi da se izliječi vrlo jednostavno.

U slučaju infekcija dovodi do efkasnog liječenja jer djeluje direktno na uzročnika. Vaš imuni sistem je oslabio, prehladili ste , gripozni ste i osjećate umor,malaksalost?

Nije vrijeme da uzmete tylolhot, nego bijeli luk, učestvuje i jačanju imunog sistema i eliminaciji prisutnih bakterija i virusa.

Bijeli luk je također koristan za liječenje pluća, kao i astme i tuberkoloze.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments