Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Svi ćemo obično kupiti najmanje nekih pet raznih sredstava za čišćenje, jer nam to lakše dođe, nego da nađemo neki koristan savjet o tome kako napraviti prirodnu smjesu za čišćenje kuće i ostalih površina i predmeta.

Da to promjenite mi vam nudimo neke savjete.

1. Da očistite vaš madrac koji ste uflekali nečim, potrebna vam je soda bikarbona, hidrogen i par kapi tečnog sapuna. Sve to pomješajte i sipajte u flašicu sa raspršivačem. Poprskajte po mrlji i čekajte 5-10 minuta. Nakon toga, očistite vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

2. Ako vam je šolja dosta prljava ili jednostavno vrijeme da se očisti, uzmite jabukovo sirće i sipajte u nju. Ostavite nekoliko minuta do sat vremena, a potom očistite i pustite vodu. Trebalo bi da se blista.

3. Za čišće pločice i fuge koje se nalaze između, potrebno je pomješate 1/3 hidrogena, tečnog sapuna, sirće i malo vode. Pređite preko pločica, desetak minuta sačekajte a onda lijepo izribajte. Pločice će da se blistaju. Poslije ovog možete dvije sedmice najmanje da ne dirate ništa.

4. Nakon bezbroj kuhanja, sigurno se desi da su šerpe strašno prljave bez obzira što ih i nakon upotrebe perete. Da se sijaju nakon dužeg vremena potrebno je da uzmete sodu bikarbonu i senf. Izribajte ih ovom smjesom i nećete ih prepoznati.

5. Čišćenje šporeta daleko postalo najnaporniji posao u kuhinji. Svaki dan nešto pokipi prilikom kuhanja, a savjest vam ne dozvoljava da to samo ostavite i gledate takvo neuredno.Pomiješajte sodu bikarbonu i hidrogen a zatim pređite preko zapraljane površine. Poslije toga pređite mokrom, a onda i suhom krpom na kraju.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments