Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Postoji vema zanimljiv način kako da ispitate da li vam je srce uredu . Bolujete li od nekih srčanih problema ili ne provjerite samo dodirom određenog prsta .

Ovo nije niko  izmislio nego je to  zaključak stručnjaka iz oblasti zdravstvenih nauka.  Proveden su  studije nad 526  učesnika u životnoj dobi od 28 do 83 godina.

Prvo su izvedeni testovi savitljivosti tijela , zatim izmjeren krvni pritisak , arterije te srčana aktivnost. Na osnovu konačnih rezultata otkrivena  je veza između elastičnosti arterija i tijela. Oni stariji od 40 godina nisu mogli  rukom da dotaknu svoje nožne prste.

Oni koji nisu u tome uspjeli da taknu prste na nogama jednom rukom, je iz razloga jer su imali krute krvne sudove.

To je  ukazivalo na pogoršani rad srca  te mogućnost rizika od srčanih oboljenja.Ovaj metod je objasnila i fiziologija krvotoka i srca.

Jednostavno je samo sjedite na pod sa nogama ispruženim naprijed a prstima prema gore. Onda ispružite ruke pa šrstima šake dodirnite vrhove nožnih prstiju.

Ukoliko je fleksibilnost vašeg tijela tolika da možete dodirnuti prste na nogama bez da savijate koljena onda je vaše srce zdravo i  fleksibilno.

Ne prijeti vam u bliskoj budućnosti neka srčana bolest .

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments