Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ukoliko imate ovu spravicu u vašem domu nemate uopšte brige jer mećete više uopšte morati plaćati struju! Zaista nevjerovatno zar ne?

Ovaj trik dolazi od ruskih hakera koji su to uradili kao zadatak. U Rusiji je formirana ekipa tinejdžera koja se posvetila otkrivanju načina da se prevari brojilo za mjerenje potrošnje električne energije.Oni su to tražili kako bi imali besplatnu struju cijelo vrijeme. I uspjeli su koristeći mobitel starije generacije.Tako su podesili da osoba koja vrši popis potrošnje misli kako tu niko ne živi i uvijek odlazi dalje.

Ovaj tri, se postiže mobitelom Nokia 1100 zbog čega je u zadnjih par godina porasla potražnja za njima i dobro se plačćaju. Taman kad se pomislilo da mu više nema mjesta na tržištu zbog napretka tehnologije. Niko nije mogao ni sumnjati da se telefon može koristiti za nešto tako.

Ovaj model mobitela Nokia 1100 pored ovog oblika prevare ima i druge namjene koje koriste kod krađe novca sa bankomata. Za ustavljanje potrošnje struje potreban je stari mobitel Nokia 1100 koji se jednostavno zalijepi sa strabe brojila i sat staje.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments