Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Govori se o smjesi koju je lagano i jeftino napraviti, a koristi se tako što se stavi ispod jezika prije spavanja jer se na taj način povećava proizvodnja melatonina u tijelu – hormona koji je zadužen za dobar san.

Govori se o smjesi ružičaste himalajske soli i meda koja se stavi prije spavanja i ispod jezika. Ova so je stvarno odlična , ona pomaže čovjekovom tijelu da bude alkalno i tako se efikasnije bori protiv mnogih bolesti.

Isto tako , jelotvorno je u stvaranju raznoteže serotonina, što je veoma bitno u borbi protiv depresije.

Serotonin je neurotransmiterska hemikalija koja ublažava mišićne kontrakcije, pozitivno djeluje na tjelesnu temperaturu, apetit i osjećaj boli, a djeluje i na naše ponašanje , krvnim pritiskom i disanjem.

Kada je balans serotonina u tijelu narušen , dovodi do depresije i drugih poremećaja u ponašanju, npr. do poremećaja sa spavanjem . Serotonin nastaje u mozgu, u pinealnoj žlijezdi koju zovu i trećim okom – sjedištem naše duše.

Ružičasta himalajska so popravlja i razinu melatonina, hormona zaslužnog za dobar san koji se isto tako proizvodi u pinealnoj žlijezdi.
Pomiješajte pet kašika meda sa kašikom soli i to pomiješajte u teglicu. Svaku noć prije spavanje stavite malo ipod jezika.

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments