Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Svi smo rođeni normalni i zdravi, bez obzira što su naše majke pile aspirine ukoliko bi osjećale glavobolju, pušile cigarete, radile razne poslove i to do zadnjeg dana trudnoće, nikada ih nisu testirali da vide imaju li neko oboljenje.

Međutim, i mi kao djeca bili smo mnogo drugačiji, nikada nismo stavljali kacigu na glavu, ako bismo željeli da vozimo bicikl, niti smo se plašili udesa, iako u autima nije bilo zračnih jastuka.

Iz crijeva koje su roditelji koristili za zalijevanje bašte i cvijeća, pili bismo vodu, a nikada ne bismo otišli u radnju i tamo uzeli neku flašicu vode. Bilo je uvijek dosta prijatelja, koji bi između sebe dijelili flašicu sa sokom, a vidi opet smo svi živi i niko od toga nije umro.

Nismo bili debeli, iako smo jeli dosta bijelog hljeba putera, pili sokove koji su imali u sebi mnogo šećera, ali upravo iz razloga što smo cijele dane provodili napolju, igrajući se sa svojim društvom.

Svako od nas bi ujutru izašao napolje i ne bismo ulazili u kuću dok ne padne mrak. Najčešće igre koje smo igrali bile su: graničari, lopovi, žmire, kauboja i svega ostalog što nam je mašta dozvolila.

Recite nam šta vi mislite o ovoj temi u komentarima ispod !

loading...

Related posts:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Comments

comments