Svi su bili u šoku kada su 14. februara prije tačno tri godine saznali za užasnu vijest. Naime, počelo se govoriti da je u Njemačkoj desila se teška saobraćajna nesreća prilikom čega je život izgubio velika legenda narodno muzike Šaban Šaulić. U nesreći je preminuo i njegov klavijaturista, dok je za vozačem bio njegov kum koji je doživio velike povrede , te nekoliko dana proveo u bolnici na liječenju.

Ljudi na prostoru cijele bivše Jugoslavije bili su u velikom šoku i nisu mogli vjerovati da se ovo dešava. Niko nije mogao da se pomiri sa činjenicom da više nema Šabana Šaulića. Vjerujemo da je najteže bilo njegovoj porodici, koji su bili jako vezani za njega.

Tek poslije tri godine od njegovo stradanja, odlučila je njegova supruga Goca da se obrati medijima, te je priznala kako tek sad poslije ovoliko godina, njoj je lakse da podnosi sve vijesti i cjelokupnu situaciju sa Šabanom, odnosno tek sada se pomirila sa činjenicom da on više nije s njima.

Počela je živjeti pravi život, isplatila je velike dugove koje je Šaban ostavio iza sebe. U ovo ubraja i novac koji bi on uzimao prije koncerata, ali obzirom da je poginuo i nije uspio održati koncerte i ona je morala da vrtai taj novac. Otkrila je kako je svaki kutak u njihovoj kući podsjeća samo na lijepe trenutke, te da nije nimalo lako pomiriti se sa ovako groznom sudbinom.

Da li ste vi slušali pjesme ovog legendarnog pjevača? Koja vam je bila omiljena?