Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

52 GODINE SU ME ŠIKANIRALI NA ESTRADI, POTCENJEN SAM, NANETA MI JE BOL! Hasan Dudić očajan što je ostao bez nacionalne penzije! – Alternativa

Pjevač Hasan Dudić za često isticati svoje razočarenje što njegov rad nije prepoznat i što mu je odbijena državna penzija na koju imaju pravo takozvni priznati stručnjaci u raznim oblastima, ali i umjetnici koji su zasluženi za kulturu.

Kako je objasnio, život ga nije mazio i nejgov put do zvijezda bio je trnovit. Iako ga se danas smatra velikom pjevačkom zvijezdom, više je puta istaknuo kako jedva preživaljava, zapravo da živi na rubu siromaštva.

Hasan je u Novom jutru razgovarao s Jovanom Jeremić o tome koliko ga je boljelo što nije dobio nacionalnu penziju, a prisjetio se i pojedinih hitova koje je napravio.

Napisao sam preko 1000 pjesama. Pisao sam za Sinana, Šabana, Anu Bekutu, Ljubu Aličića. Napisao sam Bekuti: “Rano, rano, rano, rano ljuta. Dokazao sam se i kao pisac i kao pjevač, a dobio sam i nagradu za životno djelo, što znače da me veoma cijene kao umjetnika.

Nisu mi odgovorili na moj zahtjev za penziju, nisam je dobio. Rekli su mi da je ponuda istekla, ali da imam sve uvjete. Nadam se da je moj predsjednik može pročitati moje pismo, stvarno ga volim. Također vam zahvaljujem, rekao je Hasan i dodao:

Bio sam ozlijeđen i ne znam ni kolika je ovo penzija. Na terenu sam proveo 52 pune godine. Podcijenjen sam, ako ne mogu zaštititi sebe, kako ću zaštititi druge? ! Samo želim da se moje pismo pročita, ovakvo maltretiranje nije u redu. Ja ne odustajem. Nisam došao plakati…