Na konferenciji za štampu pojavio se i Aca Lukas koji će glumiti u filmu i seriji ”Kafana na Balkanu”. On se pojavio na brodu koji će se iskoristiti na snimanju, a na kojem će on krstariti. Mahao je svim predstavnicima medija, i pokazao koliko mu sve ovo prija i da jedva čeka da se započne snimanje.

Zajedno sa pjevačem bili su i Kristina Kija Kockar i Saša Mirković koji su sa osmijehom na licu dočekivali goste. Niko od njih nije mogao da sakrije to zadovoljstvo i sreću što uskoro kreće snimanje serije.

Ova serija će nam otkriti mnogo toga, a ponajviše kako je izgledao život balkanske zvijezde Ace Lukasa od početka njegove karijere do sada. Kija Kockar osvrnula se na ružnu stvar koja joj se skoro desila, gdje je procurio snimak njenih pjesama sa albuma koji je pripremila, te otkrila da je zbog toga jako tužna. Neće imati nikakvu ulogu u ovoj seriji niti filmu, ali voljela bi glumiti Sašu Mirkovića u ženskoj verziji.

Niti jedno okupljanje ne može proći a da Aca malo ne zapjeva, što se desilo i ovaj put. Kada je sjeo za klavijature počeo je pjevati, ali ne svoje pjesme, nego od kolega, govoreći kako su mu njegove dosadile i da su ga umorile. Aca je iskoristio priliku da kaže kako u seriji neće biti nikakvih ljubavnih scena, jer nijr to tamo neka indijska serija.

Serija je o jednom vremenu, o njemu, epohi u njegovom životu, o devedesetim godinama prošlog vijeka, najboljim godinama u njegovom životu.