Nikada nije lako da se riješimo viška kilograma, a to postaje sve teže kako godine prolaze i postajemo stariji. Kada osobe pređu pedeset godina, postoji još nekoliko faktora koji sprečavaju da lako izgubimo višak kilograma i moramo uložiti mnogo više truda.

Dijabetičarka Lori Čong izjavila je kako osobe u ovim godinama ne mogu lako smršati, jer metabolizam čovjeka počinje usporeno da radi. Ona radi na Medicinskom fakultetu u Ohaju, te je jedna od uglednijih osoba, čije se mišljenje i savjeti itekako poštuju i cijene.

Kada imate više mišića na sebi dolazi i do povećanja brzine metabolizma, pa ako dođe do manjka mišićne mase, ujedno će doći i do smanjenja brzine metabolizma- objasnila je Čong. Pored toga, na gubitak kilograma djeluju i hormonalne promjene, koje se dešavaju poslije menopauze.

Ukoliko imate želju da se riješite viška kilograma, onda trebate da počnete sa treningom snage, pijete više tećnosti (naročito vode), povećate unos vlakana u organizam, smanjite sa unosom šećera u tijelo. Bitno je naglasiti i da je kretanje od velikog značaja, tako da šetajte kad god ste u prilici.

Nadamo se da će vam pomoći njeni savjeti kako biste se riješili viška kilograma i bili zadovoljni svojim izgledom, a i očuvali zdravlje organizma.