Niko nema tih para, ni miliona koje bi mi mogli dati za moj dio zemlje. I ovaj crijep na kući koji je toliko star , opet je vrijedniji od zlata i od života. Jednostavno ljudima kažem, kuća nije na prodaju, ali njima očigledno to nije nikako jasno.

Andrija Simić ima 24. godine i jasnog je stava, i želi da dokaže svoju istrajnost, odnosno da neće napustiti svoju kuću na Kosovu i Metohiji, nego da ima želju baš na tom imanju da osnuje svoju porodicu i to da bude mnogočlana porodica. Od nekoliko Albanaca je dobijao po 500 000 eura u kešu za svoje imanje, ali on je donio odluku da čuva svoju djedovinu i kućni prag, te se toga i drži.

Andrija je istakao kako je on zaista sretan čovjek kada je na svom imanju, te da mu pored toga više ništa ne treba. Do sada mu je dolazilo dosta ljudi, koji su bili zainteresovani za kupovinu i nudili mu dosta novca, ali on je sve to odbijao, te govorio kako mu je djedovina važnije i od vlastitog života. Da bi svima stavio do znanja kako ne želi prodati svoju kući, napisao je to na tablu i postavio u dvorištu.

”Nikom ne dam očevinu, ni djedovinu. Niko nema tih para kojjima bi mogao da plati ovo imanje. Ovdje sam rođen i želim da čuvam ono što mi je ostavljeno. U planu mi je da se oženim i sa svojom ženom živim na ovom imanju, tu ćemo izroditi mnogo djece i vaspitati ih da postanu dobri ljudi, a poslije toga i unuke.”- rekao je Andrija.

Prvu ponudu je dobio od Albanca koji je došao iz Prištine, i tada mu dao u gotovini 300 000 eura. Rekao mu da prebroji, te da idu notaru da završe papire. Andrija mu je samo vratio novac, te rekao kako s njim ne može kupiti ni jedan cvijet iz njegovog dvorišta, a kamoli šta drugo.