Kako je biti mama u 51? Hrabra Nišlijka rodila je slatku plavu djevojčicu. Nikad nije kasno, zapamtite – poručuje Aleksandra

Nisam do sada shvaćala veličinu svoje sreće i blagoslova, što više to vidim, provodim vrijeme s njom i učim to cijeniti. Ne mogu objasniti taj osjećaj. Mame razumiju o čemu pričam”, rekla je Aleksandra Živković, koja se porodila i dobila kćerku Helenu u 51. godini.

Ležala sam i odmarala se kad je zazvonio telefon. “Bako, imaš unuku.” Kćerine riječi stigle su s druge strane. Ja sam najsretnija osoba na svijetu. Još uvijek negdje lebdim, kao i bilo gdje drugdje. Ne mogu opisati koliko sam sretna.

Aleksandra se porodila u 51. godini života i rodila je zdravu djevojčicu tešku 3,28 kg i dugu 50 cm. Beba je, kaže Snežana, začeta vantjelesnom oplodnjom u bolnici u Solunu, a 29. januara porođena carskim rezom u porodilištu u Nišu.

Snežana kaže da je vantelesna oplodnja uspela iz prvog pokušaja i da je Aleksandra zatrudnjela bez problema.

– Ona odlično govori grčki, bila je u Beogradu na pregledu kada je došao doktor sa te klinike iz Soluna. Zakazali su vantjelesnu oplodnju, uspjla je, zatrudnjela je iz prvog pokušaja. Trudnoću je podnijela izuzetno dobro, bez otoka nogu, izuzetno vitalna. Šest-sedam mjeseci bila je kod mene u Vlasotincu, odakle ju je brat 29. januara odveo u porodilište – kaže Snežana, koja ne krije da je najsrećnija baka na svetu.

Aleksandra je nakon porođaja svima saopštila sretnu vijest, insistirala je da niko ne kaže njenoj majci, jer je sama željela da je obraduje.