U Nišu živi Aleksandra Živković koja je uspjela da se ostvari u ulozi majke i to u 51. godini života. Radi kao farmaceutski tehničar, a tokom svih ovih godina odvajala je novac i pokušavala da skupi dovoljno kako bi otišla na vantjelesnu oplodnju i to u Solunu.

Najveća želja joj je bila da oplodnja uspije od prvog puta, što se i desilo, pa je rodila prelijepu Helenu, koja će uskoro da proslavi svoj prvi rođendan. Iako je odlučila da se u pedesetoj godini ostvari kao majka, za nju je to idalje izgledalo nemoguće, ali svakako da je željela pokušati.

”Shvatila sam da više nemam moućnost da se ostvarim kao majka, pa sam odjednom presjekla i onda počela nekoliko godina grčevito da se borim da skupim što više novca, kako bi sebi napravila mogućnost da još jednom pokušam, pa šta Bog da. Možda mi se ostvari želja, a možda i ne, ali barem znam da sam sve probala.”- rekla je Aleksandra.

Iako je mislila da je vjerovatnoća minimalna da se ostvari kao majka od prvog pokušaja vantjelesne oplodnje, ipak je otišla u Solun. Međutim, uspjelo je i sada njena kćerka Helena slavi prvi rođendan, a cijelo vrijeme s njima je Aleksandrina majka i brat.

”Teško sam podnijela cijeli period njene trudnoće. Plašila sam se što moja kćerka ima pedeset godina, da neće zbog toga naići na neku neprijatnost, ali nakon što se Helena rodila, našoj sreći nema kraja i ja sam sada najponosnija i najsrećnija baka.”- rekla je Aleksandrina majka.