Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Andriji Simiću (24) iz Lapljeg Sela ALBANCI NUDILI 500.000 EVRA ZA NJEGOVU DEDOVINU! Nije prodao, a evo i zbog ČEGA! – Alternativa

Nema tih para, nema takvih miliona… Svaki pedalj ove zemlje, svaki crijep ove kuće vrijedi više od zlata, više od života, rekao je Andrija Simić, Laplje Selo (24 godine).

Ne prodaj kuću! Sva prošlost i budućnost Andrije Simića (24) iz Lapljeg Sela u Gračanici ispisana je u ovoj rečenici. Povijest ove obitelji je u ove četiri riječi. Svako slovo svjedoči o mladićevoj ustrajnosti na Kosovu i Metohiji, gdje je izgradio obitelj. Čak ni 500.000 eura u gotovini koje je dobio od Albanca nije promijenilo njegovu odluku da zaštiti svoju baštinu i kućni prag.

Ja sam sretna osoba, sama, ne treba mi više.

Ljudi su mu često dolazili s ogromnim svotama novca, no on je čuvao djedovo imanje jer mu je bilo vrjednije od života. Zato je nedavno na ogradu stavio natpis da se njegova kuća ne prodaje.

  • Ne dam ime djeda, ne dam oca! Nema tih para, nema takvih miliona…svaki pedalj ove zemlje, svaki crijep ove kuće vrijedi više od zlata, više od života – rekla je Andrija. Njegove riječi nisu prazne riječi, on zaista želi ostati tamo gdje je rođen. I ne samo to, u Lapljem Selu, Gračanici, na Kosovu i Metohiji, Andrija se želio oženti na ovoj zemlji, postati roditelj i odgajati djecu i unuke.

Prvu ponudu za prodaju kuće i zemlje dobio je od Albanca iz Prištine, koji mu je ponudio 300.000 eura u gotovini.

  • Rekao mi je da mogu računati i da idemo odmah kod javnog bilježnika, rekao sam mu da ne želim da se više vidim s njim i da ne može s tim novcem kupiti cvijet iz mog ružičnjaka. Nedugo mi je jedan Albanac iz Pečuha dao isti broj – rekla je Andrija.