Iako je jedno vrijeme bila glavna tema svih medijskih portala, dugo vremena nismo ništa čuli o Avi Karabatić. Ona se povukla na kratko vrijeme iz javnog životu, ali po njenim riječima to njoj nije predstavljalo problem, jer se idalje o njoj pričalo odnosno mnogi su se pitali gdje je i šta radi sada kada nije medijski eksponirana.

Mnogi se sjećaju Ane i povezuju je sa starletama, iako je ona počela da se bavi ozbiljnijim poslovim,a prvenstveno modelingom, a kasnije i pjevanjem.

Tokom svih ovih godina dokazala nam je kako nikada nema problem progovoriti o određenim stvarima i da je nije sramota. Ne postoje tabu teme kada je u pitanju razgovor s njom. Uvijek je prihvatala intervju i razgovore sa bilo kojom osobom , te bi bez dlake na jeziku ispričala šta misli i kako se osjeća.

Prije nekoliko dana imala je intervju gdje je govorila o svom partneru i svim muškarcima koje je imala u životu. Nije se sramila da kaže bilo kakvu informaciju, a samo je istakla da njeni muškarci moraju biti spremni na mnogo intimnih odnosa i da ne smije imati onu stvar manju od osamnaest centimetara.

Mnogi misle kako Ava pretjeruje i da se našalila na ovu temu, ali ona je bila zaista ozbiljna i otkriva da je tako kako je, a muškarci koji nemaju toliko dole, nek joj i ne prilaze!