Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

AVION UMALO PAO NA AUTO-PUT U BEOGRADU! Velika drama na aerodromu “Nikola Tesla”, tragedija izbjegnuta u posljednjem trenutku – Alternativa

Prava drama događala se na letu iz Beograda za Dubai u avionu “Flajdubaija” na pisti aerodroma “Nikola Tesla” u petak oko 14 sati. Sekunde su djelile da se sve pretvori u jednu veliku tragediju.

Let FZ1746 iz Beograda za Dubai mogao je biti otkazan nekoliko minuta nakon ukrcavanja putnika jer je bilo prekasno da avion “napusti” pistu. Naime, “boeing 737-8 MAKS” preletio je prag piste na visini od svega nekoliko metara.
Dobro obaviješteni izvor rekao je za “Objektiv” da putnici u avionu nisu ni slutili da su im životi ugroženi. Avion se počeo neobično sporo penjati, prošavši kraj piste na visini manjoj od 10 metara.

“Iako su piloti izračunali polijetanje po cijeloj dužini uzletno-sletne staze (3000 metara), iz nekog razloga nisu poletjeli od početka, već s mjesta koje se nalazi jedan kilometar ispod piste, u smjeru piste. U zadnji tren izbjegnuta je tragedija jer je avion za dlaku preletio zaštitnu ogradu i zamalo udario u autocestu koja se nalazi odmah poslije piste. To bi sigurno rezultiralo gubitkom putnika i posade, a da ne govorimo o prometnoj nesreći koja bi nastala kada bi se avion srušio i činjenice da bi stradalo još putnika na obližnjoj autocesti.”