Svi znaju za babu Vangu koja je poznata baš kao i Nostradamus. Ona je preminula 1996. godine kada je imala 84 godine. Mnogo toga je rekla, a dosta tih stvari se zaista obistinilo. U razgovoru koji se desio 1979. godine, otkrila je kako će Rusija postati jako velika karika u svijetu, a na kraju će i zavladati cijelom planetom.

Pričala je o razvoju Trećeg svjetskog rata koji će biti zastrašujući, a čak će se početi upotrebljavati i nuklearno oružje. Prilikom razgovora sa Valentinom Sidorovim , ruskim književnikom, istaklaa je da će ostati netaknuta slava Vladimira Putina.

”Rusiju niko neće moći da zaustavi. Sve će početi da se topi i da nestaje, kao led, ali jedino će uvijek da stoji uspravno i čvrsto Vladimirova slava. On će sve ukloniti sa svog puta, ništa neće moći opstati, a on će na kraju postati vladar svijeta.”- rekla je ona.

Britanski tabloidi su pisali o raznim predviđanjima baba Vange, te istakli kako je predvidjela da će se desiti 11. septembra teroristički napad u New Yorku. Čak je predvidjela da će nastati i pandemija koja će pokoriti cijeli svijet, da će se 1986. godine desiti velika katastrofa u Černobilu, kao i da će 1997. godine umrijeti princeza Diana.

Prema navodima, baba Vanga je već davno predvidjela da će se pojaviti virus oko nas. Za Ameriku je rekla: ”Strašno, strašno! Braća amerikanci će preživjeti napad od čeličnih ptica! Nevina krv će bii prolivena, a vukovi će biti u žbunju i zavijati!”