Mnogi je nazivaju ‘Nostradamus Balkana’ a njeno ime je Baba Vanga. Preminula je 1996. godine kada je imala 84. godine, a u intervju koji je davala 1979. godine otkrila je kako će u budućnosti Rusija da dominira na cijelom svijetu. Iako je zastrašujuće, ona je otkrila kako svijet očekuje treći svjetski rat, te da postoji velika vjerovatnoća da će se tada upotrebljavati nuklearno oružje.

Dosta njenih predviđanja već se desilo, zbog čega je mnogo ljudi i zabrinuto. Tokom intervjua koji je imala sa Valentinom Sidrovim, poznatim književnikom, ona je priznala kako će slava Putina da bude netaknuta i da će postati jako dominantan.

”Rusiju niko neće moći da zaustavi. Sve može da se otopi, i led na Zemlji, ali ima jedno što neće nikako moći da se dokuči, a to je Vladimirova slava, slava Rusije. On će sa svog puta sve da skloni, i smao će oni da opstanu, ali to nije najbitnije, nego što će biti gospodar svijeta.”- rekla je baba Vanga tokom tog intervjua.

Ona je uspjela predvidjeti već nekoliko događaja koja su se desila u svijetu, a jedan od njih je i teroristički napad koji se desio 11. septembra u New Yorku. Govorila je o smrti princeze Diane , o katastrofi koja je zadesila Černobil 1986. godine, ali i da će se u svijetu desiti pandemija virusom. Nekoliko godina prije korone, ona je izjavila i upozorila svijet: ‘Korona će biti svuda oko nas!”

Po njenim predviđanjima moglo se znati i za katastrofu Kursk koja se desila 2000. godine, a od njene izjave prošlo je samo dvanaest mjeseci i podmornica je pokrivena vodom i cijeli svijet je za njom plakao.