Najpoznatija prorčnica na svijetu otkrila je kako će dva najveća vladara na svijetu na kraju pružiti ruku jedan drugome , ali da će mir u svijetu nastati isključivo kada stigne ”osmi”, odnosno kada Vladimir Putin postane vladar na cijelom svijetu.

Baba Vanga je ovo predvidjela 1979. godine, kada je rekla još neka proročanstva koja su se od tada svake godine i dešavala, te tako samo potvrdila da je sve ono što ona kaže tačno.

Ona je tada rekla kako će dva velika svjetska vladara da pruže ruku jedan drugome, a sada su se njene riječi povezale i sa događajem kada s se poslije Hladnog rata rukovali Ronald Reagan i Mihael Gorbačov. Ali, ona je tada navela da idalje neće biti mira u svijetu, dok na vlast ne dođe Rus, koji se odnosi na Vladimira Putina.

Osmi ruski je isključivo povezan sa Putinom. Prema mišljenjima mnogi Sovjetski savez će ponovo postati, a on će se obnoviti u 21. stoljeću kada će i zavladati svijetom. Na Zapadu su već počeli da Putina zovu veličanstvenim, što ukazuje da će proročanstvo da se desi.

Dešavanja u Ukrajini mogla bi dovesti do navedene situacije, a nama samo preostaje da vidimo kako će se sve ovo odigrati i da li će doći do sporazuma između Rusije i Ukrajine, a samim tim i do uspostavljanja mira, ili će idalje da ratuju.