Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Baka Đurđa leži u buđi i plače za djecom: Ima 11 djece i 100 unučadi, a umrijeti će sama! – Alternativa

U posljednjh nekoliko godina kako je sve veći broj odlazak mladih iz naše zemlje, svjedoci smo da stari djedovi i bake ostaju sami, zanemareni od svih i zaboravljeni. Koliko god se oni trudili u životu da udovolje svojoj djeci i unučadima, ipak na kraju ostanu sami i moraju umrijeti bez igdje ikoga.

Danas vam donosimo jednu takvu priču, o baki Đurđi Marković, koja ima 113 godina , a živi sasvim sama u staroj, oronuloj i napuštenoj kući. Sa njoj u drugom dijelu kuće živi jedan sin , koji pokušava da se brine o majci, ali ne može da izađe na kraj s tim, jer nema podršku i pomoć od drugih.

Ekipa koja je došla da posjeti baku bila je zaprepaštena, kada je vidjela u kakvim uslovima ona živi. Baka ima jedanaestero djece, a oko sto unuka. Čak i pored tolikog broja potomaka, ona je zanemmarena od svih i niko nema vremena da posjeti staru baku.

Baka nema nikakvih primanja, jer dok je imala snage odlazila bi po kućama u selu i radila, a nisu joj bili strani ni fizički poslovi. Radila je bilo šta samo da ima za svoju djecu da ih prehrani i izvede na pravi put. Ko god je vidio priču o njoj bio je zgrožen samom činjenicom da su se djeca odrekla svoje majke i da niko ne vodi brigu o njoj, iako je tako stara.

Pogledajte video o ovoj priči, pa nam u komentarima napišite svoje mišljenje o ovoj temi: