Došlo je vrijeme da bake i djedovi moraju čuvati unučad kada njihovi roditelji idu na posao, pa tako moraju da priskaču njima u pomoć, dok roditelji ne dođu sa posla kući. Ova baka koja živi u Australiji, prestala je nekoliko dana sedmično da ide na posao, a za to vrijeme je ostajala kod kuće i čuvala svoje unuče koje je imalo jednu godinu.

Obzirom da je tako morala da radi, odlučila je da malo naplati zadovoljstvo koje su joj bebini roditelji dali. Ona je zahtjevala od njih da joj plaćaju po 15 dolara samo za sat vremena čuvanja unuka.

Čak im je rekla i razlog zašto to mora da radi, a bilo je da mora ostaviti svoj posao, da bi uradila njihov. Kako saznajemo njena kćerka joj je ponudila da radi za deset dolara, ali baka je to odbila. Osim toga, naljutila se na svoju kćerku jer joj je ponudila tako malu satnicu.

Ova baka se oglasila i na društvenim mrežama gdje je rekla kako mora da nadoknadi svoju platu koju je izgubila dok je bila kod kuće i brinula se o unučetu, a taj novac joj je potreban kako bi mogla normalno da preživi mjesec. Mnogi su imali komentar na ovu priču govoreći kako je baka trebala to da radi i besplatno, a neki su govorili da je trebala uzeti i mnogo više novca, te ako se njenoj kćerci to ne sviđa neka pronađe drugu osobu koja će joj čuvati sina.

Dosta ljudi je priznalo da postoje profesionalne dadilje koje bi uzele mnogo više novca za ovaj posao, tako da su ovi roditelji i dobro prošli.