Ova žena pokušala je svima da objasni kako iz drugog ugla može da izgleda ljubav između djeteta i roditelja. Na internetu je naišla na rečenicu da nijete roditeljima ništa ne može da duguje, pa je odlučila i ona da se oglasi na tu temu.

Lisa Pontius, ima 33 godine i jedna je od najpoznatijih influenserki, koja je napisala: ”Ova teza mi se jako sviđa, bez ikakve zajebancije. Kada dijete prestane biti dijete, naravno da ono ništa nije dužno svojim roditeljima. Pod djetetom smatram osobu dok nije navršila osamnaest godina. Bilo bi dobro kada bi roditelji mogli reći odraslom djetetu: ‘Nisi mi ništa dužan , tamo su ti vrata. Sretan ti pu!”

Moji poznanici, da imalo vole i poštuju sebe, onda bi sa zadovoljstvom ovako se ponašali prema svojoj bivšoj djeci. Ali, mi volimo svoju djecu, ali djeca ne vole nas. Zašto onda ljudi rađaju djecu? Pa mi smo životinje, u svima nama postoji jedan dio divljine. Kada mamama stave bebu na grudi kada se porodi, niko joj ne kaže da će ista ta beba u određenom trenutku njoj postati stranac. Bivša beba će praviti probleme u vrtići, tući će se sa drugim bebama, onda ide u školu gdje će biti loš đak, a zatim i fakultet.

Kao što rekoh, djeca prestaju biti djeca sa osamnaest godina, a tada idu i na fakultet, pa to znači da roditelji ne moraju djeci da plaćaju i fakultet. Mnogi će se složiti od te djece kako je to normalno i da oni nisu tražili da se rode, nego njihovi roditelji , te da zato moraju da se brinu o njima. Gledao oko sebe svoe vršnjake, kako idalje cijede roditelje, te im treba stan, te auto, te ovo i ono. Samo pare i pare, pa ima li šta drugo od roditelja da se traži osim novca!?

Nisu ni roditelji pasli travu i treba da crknu za djecu. Roditelji svojoj djeci pružaju svu ljubav ovog svijeta, ali to ne treba iskorištavati. nego budi dijete svojim roditeljima, a ne neko ko će od njih potrošiti zadnji dinar, samo kako bi zadovoljio svoje potrebe.”