Jedna spisateljica odlučila je da progovori o jednom specifičnom odnosu, a to je dijete i roditelji. Lisa Pontius je jedna poznata influenserka, koja ima 33 godine i jako puno pratioca na društvenim mrežama. Jednom prilikom je rekla kako djeca ništa nisu dužna svojim roditeljima.

Jako mi se sviđa ta teza, jer kada dijete prestane biti dijete, ništa nije dužno svojim roditeljima. Kada ono napuni osamnaest godina postaje odrasla osoba, a tada bi roditelji mogli da kažu odrasloj osobi ‘Bivše moje dijete, ništa mi ne duguješ! Tamo su ti vrata! Sretan ti put!”

Kada bi moji prijatelji sebe tako poštovali i voljeli, lako bi im bilo i sa zadovoljstvom da tako kažu svojoj djeci, pa da naprave rasplet s njima. Ne poštujemo se više, ne volimo. Zapravo roditelji vole svoju djecu, dok djeca prestaju voljeti roditelje. Postavlja se pitanje zašto roditelji zapravo imaju djecu? Mi smo životinje, u nama se nalazi zov divljine.

Kad majka rodi dijete i odmah ga stave na prsa, nikad im ne kažu kako će te bebe da postanu jednog momenta stranci svojim roditeljima. Beba će kasnije početi tući se sa drugim bebama, upisati školu , biti loš đak. Onda roditelji moraju plaćati privatne časove , pa fakultet. Obzirom da punoljetni polaze na fakultet, da li tada prestaje briga roditelja o djeci. Djeci od 30 ili 40 godina poklanjamo auta, stanove, odjeću i obuću, tražimo posao koji uglavnom plaćamo. Samo novac u pitanju.

Nekada bi ta ista djeca trebala biti zahvalna svojim roditeljima i reći makar jednom ‘hvala”, jer roditelji ne pasu travu i dobijaju novac, nego su za isti morali mrkotrpno raditi da bi imali.