Jedan od najboljih i najpoznatijih pjevača sa naših prostora Marinko Rokvić, napustio nas je iznenada u 68. godini života. Nakon njegove smrti počele su se pojavljivati razne teorije o njegovoj bolesti.

Naime, on se brio sa upornom bakterijom koja je napala čitavo njegovo tijelo. Pjevač je nekoliko dana prije smrti izjavio novinarima da se ne osjeća baš najbolje, te dda je iz tog razloga morao da otkaže sve nastupe koje je unaprijed imao dogovorene.

”Neke gazde su me zvale da dođem na nastupe koji sam unaprijed imao dogovorene, ali morao sam ih otkazati jer imam ozbiljnih zdravstvenih problema. Trenutno nemam snage ni da govorim, a kamoli da pjevam, vidite i sami kako pričam. Molim vas, nemojte sada i vi da mi stvarate dodatne probleme, kada se oporavim obavijestiti ću medije i dati intervju.”- rekao je tada Marinko.

Pjevač je prošlo godine imao i problema i sa korona virusom, da bi nekoliko mjeseci nakon oporavka morao ići i na operaciju ciste. Tada je istakao kako se mnogo bolje odjeća, te da je najveća podrška mu supruga koja ga niiti jednog trenutka nije ostavila samog.

”Super sam, do proljeća ću biti ka nov. Ljekari su me savjetovali da trebam izbjegavati teže fizičke poslove i da probam što više odmarati i paziti na sebe. Slavica se uplašila više od mene, a sad mi samo ugađa i njeguje me. ”- govorio je Marinko.