Postupanje Jovane Jeremić u Srbiji izazvalo je kritike i osude zbog njenog neprofesionalnog ponašanja. Mnoge njene izjave izazvale su kontroverze i spekulacije o njenom privatnom životu. Međutim, Jovana je nedavno napravila značajne promjene u svom profesionalnom i privatnom životu tako što je poslije pet godina napustila mjesto voditelja na TV Hepa. To je izazvalo medijsku pomamu koja je trajala nekoliko dana, iako razlog njenog odlaska nije zvanično objavljen. I sama Jovana je tvrdila da je otišla zbog zanemarivanja trogodišnje ćerke i da joj je porodica na prvom mjestu.

Iako je odvojila dosta vremena za razmatranje predloga Željka Mitrovića, Jovana je na kraju pristala da vodi jutarnji program na televiziji Pink. Međutim, prihvatila je ponudu samo pod uslovom da će moći dati prioritet svom djetetu. Od tada je Jovana bila istaknuta ličnost u raznim projektima televizije Pink. U stvari, u pauzama povremeno izlazi na binu da zapleše, pa čak i snima sadržaj za svoje kanale na društvenim mrežama.

Ovog vikenda ujutru, Jovana se odlučila za bijelu mini haljinu sa složenim detaljima od crne čipke iznad grudi. Haljina je grlila njene obline na svim pravim mjestima, a kako bi upotpunila izgled, obukla je par visokih potpetica. Dok je pozirala pred kamerom, Jovana je podigla jednu nogu na stolicu i zamalo otkrila više nego što je namjeravala. Za svoju posljednju objavu na društvenim mrežama, Jovana je odabrala pjesmu Jelene Rozge “Spoilt”. U natpisu je naglasila da nije negativac i da želi da razbije sve zablude koje su ljudi možda imali o njoj. Uprkos svojim smjelim modnim izborima i sparnim pozama, Jovana je željela da jasno stavi do znanja da nije neko koga se treba plašiti ili osuđivati.

Jovana je odrastala u Ljigu, gdje je stekla osnovno i srednje obrazovanje. Visoko obrazovanje stekla je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Jovana ne bježi od činjenice da je odrasla u kafani na Ibarskoj magistrali. Ovu kafanu su posjećivale istaknute ličnosti iz javnosti. Jovanina porodica se dugo bavi ugostiteljstvom. Njeni roditelji su dugi niz godina imali restoran u Ljigu. Lokalitet njihove konobe i doma je poznat među mještanima.