Šerif Konjević je tokom svoje karijere uspio zaraditi mnoštvo novca i tako obezbjediti sebi i svojoj porodici bogatsvo , koje im omogućava da imaju normalan život. Jednom prilikom je otkrio nekoliko detalja iz svog života, koje je rijetko koja osoba znala, a vjerujemo i da ćete se sami iznenaditi kada saznate o čemu je riječ.

On je otkiro da mu je bilo jako teško na samom početku karijere i da nije bilo tako lako kako se drugima čini. Morao je da pjeva po raznim kafanama kako bi zaradio barem nešto novca, a dešavalo mu se i da su gazde plaćale da očisti kafanu poslije gstiju.

‘Najprije sam počeo pjevati u jednom restoranu koji se nalazi u Bosni. Tu sam pokušavao da naučim što bolje pjevati i da steknem neku rutinu, koja će me probiti dalje i omogućiti da steknem što veću publiku. Znalo se dešavati da kada završim sa pjevanjem, dočeka me metla i krpa kako bi počistio taj restoran ili kafanu, a poslije toga i WC.

Tu je jednom došao Ljubo Kešelj, snimio me kako pjevam i otišao pokazati jednom čovjeku u Sarajevu. Onda me je taj čovjek poslao Damiru Babiću, koji mi je odmah sredio da počnem pjevati u jednom lokalu u centru grada.

Poslije nastupa otišao sam da uzmem metlu i krpu, kada je došao gazda i rekao mi kako od sada ću da dobijam duplu dnevnicu. Zapravo je to period odskočna daska u mojoj karijeri, kada sam počeo više zarađivati.”- ispričao je Šerif.