U Donjim Branešcima mjestu koje se nalazi podnu Zlatibora, živi porodica Rajevac koja vjeruje da su njihove bebe oborile rekorde, ali zasigurno je to da će ostati zauvijek upamćene u porodilištu bolnice u Užicama. Rođeni su David i Angelija koji su zajedno težili sedam kilograma i dvjesto grama, što nije tako čest slučaj sa blizancima.

Cveta Rajevac porodila se drugog aprila carskim rezom, i na svijet donijela djevojčicu Angeliju koja je imala 3 390 grama i sina Davida teškog 3 630 grama. Cijeli porod je prošao odlično, a bebe su dobile ocjenu osam, što je odlično kada su u pitanju bebe blizanci.

”Meni je termin bio 21. aprila, ali su bebe odlučile da nas iznenade 19 dana ranije. Ljekari su mi često govorili da neću dočekati termin, odnosno da ću se poroditi ranije, a ako do toga i dođe to neće biti problem, jer su bebe odlično razvijene i nema problema za njihovo zdravlje.”- rekla je Cveta.

Prvi sat poslije poroda prošao je u čestitanju osoblja i ostalih porodilja, a ubrz poslije toga nastaje prava drama. Cveta se ne sjeća šta se zaista desilo, nego su ljekari opisali situaciju.

”Doktor koji je bio sa mnom na porodu rekao je kako se ovako nešto još nije desilo u njegovoj karijeri, odnosno da blizanci ovoliko teže. Svi su me iznenadili i medicinske sestre i babice, mojoj sreći nije bilo kraja, jer sam postala majka, a uz to i dvije bebe dobila.”

Tek poslije sat vremena nastaje drama kada je ustanovljena atonija maternice, zbog čega je morala hitno na operaciju. Iznenada joj je pao pritisak, imala je bilno krvarenje, njen život je bio ugrožen. Doktori su brzo odlučili šta trebaju raditi, kako bi Cveti spasili život.