Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Damir živi u Njemačkoj već 5 godina i radi kao CRNAC. LAŽU VAS DA JE TAMO BAJNO: Samo mi na hranu ode 800 eura a o ostalom da ne govorim – Alternativa

Damir je inače poznat internet zajednici jer počesto objavljuje na internetu snimke iz svog života u Njemačkoj. On snima svoj privatni i poslovni život i djeli sa drugima informacije o životu u Njemačkoj.

Jedan od novijih njegovih snimaka je postao viralana jer u njemu Damir objašnjava koji su sve troškovi života u Njemačkoj.

Prvo kaže da je najskuplji stan i to za jednu prosječnu porodicu nije manje od 700 eura i to bez grijanja. Ostale režije iznose još oko 200 eura. Zanimljivo je i da se to sve plaća unaprijed pa vam tako treba preko 2000 eura u startu da biste se samo uselili.

Onda tu slijedi internet koji je 40 eura te troškovi mobitela koji su čak dusplo skuplji i izadju oko 80 eura. Za automobil moate izdvojiti mjesečno 200 eura plus 60 eura osiguranje mjesečno za automobil, a ukoliko želite malo novije i skuplje auto onda morate izdvojiti i više od toga.

Oko 400 eura ide na osnovne namirnice, a za neki normalan život potrebo je između 800-900 eura. Takođe tu je i gorivo za koje treba još nekih 200 eura minimalno. Da biste živili normalnim životom bez ikakvog luksuza potrebo vam je mjesečno 3000 eura.