Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Dar od Boga: Biljka koja liječi mnoge bolesti! Od jednog hektara biljke možete zaraditi 12 000 eura! – Alternativa

Zasnjih nekoliko godina aronija je postala jedna od najpopularnijih biljaka i sve veća je potražnja za njom. Stručnjaci su nekoliko puta otkrili da je naš prostor najpogoniji za njen uzgoj.

Biljka sadrži u sebi mnoštvo vitamina i minerala koji su neophodni za ljudski organizam kako bi normalno funkcionisao, ali i pobijedio razna oboljenja. Osim toga, ona ne sadrži mnogo kalorija. Aronija se pokazala djelotvrnom u mnogim slučajevima, naročito kod pročišćavanja krvi, vraćanja krvnog pritiska i holesterola u normalne granice.

Poznato je da ima i protuupalni učinka. Ukoliko pojedete svježe plodove aronije onda ćete unijeti najveći antioksidativni kapacitet. Urađene su mnogobrojna istraživanja gdje je utvrđeno da postoji velika povezanost od redovonog uzimanja aronije i smanjenja smrtnosti koja nastaju kao posljedica srčanih bolesti, problema probavnog sistema, a ujedno dolazi i do smanjenja znakova starenja.

Pun rod sadnica aronije može da dospije u osmoj godini, odnosno da jedan žbun donese oko deset kilograma ploda. Samim tim stručnjaci su izračunali da sa jednim hektarom možemo zaraditi oko 12 000 eura. Neki ljudi u svojim baštama uzgajaju aroniju i to im je dovoljno za vlastite potrebe.

Za ovu biljku kažu da je dar od Boga i da treba maksimalno da iskoristi ako smo u mogućnosti.