Slobodan Ćustić, kojeg mnogi obožavaju kao Vukašina, koji ga je glumio u superpopularnoj seriji “Igra sudbine”, a koji s lijepom Jelenom živi više od deset godina u braku, pravi je pravi primjer ljubavi i sloge. Slobodanu Ćustiću supruga je druga supruga, četiri puta je otac i ima Vasilija Vidu, Tanasija, Zariju i Ozrena, dok iz prvog braka ima dva sina Nikolu i Ljubomira, koji su sada odrasli.

Obitelj Ćustić specifična je po mnogočemu, prije svega po broju članova koji su danas vrlo rijetki, a ističu se i po značajnoj razlici u godinama, zbog čega im mnogi ne predviđaju svijetlu budućnost.

Sve sam znao i prije nego što smo se upoznali. Ovo je neobjašnjivo. Sastanak je to samo potvrdio. Čini mi se kao da se poznajemo godinama – rekla je ranije Jelena.

Moje godine me sprječavaju u tome. Ja sam tada bio malo stariji od Jelene, pa sam sve drugačije gledao…Nikada nisam razmišljao o braku. Ljubav je najvažnija, ljubav je odlučujuća, ona ne opstaje sama od sebe. Ljubav je buket ruža i ako se održava redovito, s pažnjom, ona će živjeti – kaže glumac.

Tada je trudna Jelena izgledala prelijepo, a pokazalo se i da je riječ o vrlo hrabroj ženi koja se nije libila u kući roditi dvoje djece.

Planirala sam s Vasilijem roditi kod kuće. Kad sam rodila Zariju, nisam se nimalo uplašila – blagodati poroda prvi je put iskusila hrabra majka u toplini svog doma, a glumac joj je dao punu podršku