Još tokom trajanja prošle sezone Zadruge, potezala se često ova tema, a mnogi su se pitali da li je zaista Dejan prije nekoliko godina odrekao se svoje vjere, zbog ljubavi prema Dalili i prešao na Islam!?

Dok su bili u braku, često se govorilo kako je Dejan prestao da pije alkohol i konzumira svinjsko meso, jer to po vjeri nije dozvoljeno, a onda su tokom jedne svađe, istakli i kako Dejan redovno klanja i moli se Bogu.

Obzirom da je Zadruga izazvala veliku reakciju u javnosti, počeli su se oglašavati i komšije iz Gornjeg Šepka kako bi ispričali svoju stranu priče. Često su i novinari odlazili u njihovo selo kako bi iskopali bilo kakvu novost, a onda i saznali kako komšije govore da je Dejan promijenio vjeru kako bi dokazao svoju ljubav prema Dalili.

Međutim, na sve to oglasio se i njen otac, koji je priznao kako do toga nije došlo, te da on još uvijek nosi prezime Dragojević. Dodao je kako su u pitanju samo izmišljotine, jer je on samo poštovao njihovu vjeru, kao što su i oni njegovu. Kada su imali smrtni slučaj u porodici, Dejan je ispoštovao muslimanske običaje i otišao i u džamiju, te su zato počele špekulacije o vjeri.

Huso Mujić je rekao kako svako ko je dobar čovjek će postovati i tuđu vjeru, te da im neće biti problem poštovati bilo kakav običaj.