U zadnje vrijeme voditeljice na raznim televizijama skreću veliku pažnju na sebe. Iako to do sada nije bio slučaj, kod njih se nešto promijenilo, žele da budu primjećene, a to im zaista i uspjeva.

Ovaj trend je počeo od Jovane Joksimović, koja je nekoliko dana bila glavna tema svih novinskih članaka, jer je dala otkaz na televiziji gdje je radila godinama. Kako je rečeno, ona je dala otkaz kako bi počela raditi na K1 televiziji, čiji je vlasnik Željko Joksimović, odnosno voditeljicim suprug.

Poslije nje došla je i Jovana Jeremić, koja je iz primjera svoje suparnice shvatila da je dobro na neki način dići prašinu kako bi se o njima govorilo, pa je iskoristila priliku i skrenula svu pažnju javnosti na sebe. O njoj se počelo mnogo govoriti nakon što je dobila ponudu za posao od Željka Mitrovića, da počne raditi na Pink televiziji. Kako saznajemo svi zaposlenici od Mitrovića su dobili stan na Beogradu na vodi, ali je i njihova plata zaista velika.

Pored njih ima još kvalitetnih voditeljica na prostoru Srbije, a to je Dejana Paunović, koja do sada nije imala niti jednu mrlju u svom poslu. Ona vodi veoma zanimljiv jutarnji program.

Mnogima je skrenula pažnju sa svojim izgledom i elegancijom. Prije nekoliko dana objavila je i sliku na društvenim mrežama, gdje su u prvom planu njene duge noge, kao i dekolte.