Tragična smrt 18- godišnjeg mladića iz Tešnja, Almedina Dugalića potresla je cijeli region i niko nije mogao povjerovati da se ovako nešto dešava. On je u subotu navečer izašao sa svojim društvom kako bi proslavio osamnaesti rođendan, a onda mu je iznenada pozlilo.

Njegovi prijatelji istakli su kako se mladić odmah javio u službu HItne medicinske pomoći, kako bi mu ukazali pomoć, jer se zaista nije dobro osjećao. Iako su ljekari uložili sve svoje napore i pokušali da mu pomognu, na kraju nije bilo pozitivnog rezultata.

Odmah nakon što je konstatovala smrt, urađena je obdukcija kako bi se saznalo koji je uzrok smrti, a počelo se pojavljivati nekoliko različitih verzija. Jedan od njegovih rođaka istakao je kako je Dugalić išao sa prijateljima da proslavi rođendan.

”Kako se navodi na nalazu u piću koje je Almedin konzumiroa bile su neke supstance, koje su mu navodno sipali prijatelji, a obzirom da su pretjerali sa količinom, njemu je od toga pozlilo. Bio je povučen i miran mladić, a oni su htjeli da ga vide u drugačijem izdanju. ”- istakao je on.

Na društvenim mrežama njegovi prijatelji se opraštaju od njega, a samo možemo da zamislimo kako se osjeća njegova porodica, zbog gubitka djeteta.