Uskoro će u Srbiji da počne sezona borovnica, koje mnogi nazivaju ”plavo zlato”, a to je ujedno i odlična prilika da neki ljudi zarade mnogo novca, naročito oni koji žele da rade kao berači. Već smo do sada vidjeli nekoliko oglasa na kojim se navodi da traže radnike, a u toku jednog mjeseca možete zaraditi oko 90 000 dinara, što je odlična prilika.

Mnoge od tih objava možete da pronađete i na društvenim mrežama, a osim berača borovnica potrebni su i berači jagoda i malina. Osim što ćete imati zagarantovanu dobru zaradu, oni vam nude i smještaj, kao i obroke.

U oglasu koji se pojavio 10. juna navodi se kako mogu da se prijave svi, kako mlađe osobe tak i starije. Ne treba vam nikakvo posebno znanje, niti vještine, a bitno je naglasiti da nije potrebno ni radno iskustvo. Dnevnica je 50 eura, možete se samo prijaviti, a nije potrebno da dostavljate svoj CV.

”Ukoliko imate želju i volju da berete borovnice, a pri tome i zaradite ovo je pravo mjesto za vas. Posao je fizički lak, a zarada odlična. Svaki dan ćete dobiti svoju isplatu, pa ne morate čekati kraj mjeseca. Mogu se prijaviti svi i stariji i mladi, studenti, pa čak i osobe sa posebnim potrebama. Nikakve posebne sposobnosti vam nisu potrebne, samo da imate volju za rad i da ste vrijedni. Mogućnost prevoza ili ako imate svoje auto mi vam plaćamo gorivo. Sretno!”- glasio je oglas.

SAMSUNG

Na ovaj način mogli biste zaraditi oko 90 000 dinara, a mnogima se najviše dopada što je isplata svaki dan, naročito ako kod kuće nemaju neke ušteđevine. Nije nam poznato da li isplata i dnevnica zavise od kilograma ubranog voća, odnosno da li postoji norma ili ne.