Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Dobila uvrede sa svih strana: Žena sa 45+ ne oblače uske pantole, a kosa treba da bude kratko ošišana! – Alternativa

Mnogi ljudi smatraju kako žene treba da se oblače u skladu sa svojim godinama, kako ne bi dobijale razne komentare i uvrede sa svih strana. Tako starije žene ne bi trebale da oblače odjeću koju uglavnom oblače mlade žene ili djevojke.

Naravno mišljenja su podijeljena, te ima onih koji smatraju da svako od nas ima pravo da živi kako želi, pa tako i da oblači ono u čemu se osjeća najudobnije. Godine su samo broj, te nas one ne bi trebale ograničavati u nekim stvarima. Ako želimo da oblačimo kratko tako i trebamo, a ne da se obaziremo na komentare drugih ljudi.

Priej nekoliko mjeseci u Velikoj Britaniji je napravljena jedna anketa, te su se pitali građani kako žene od 45+ treba da se oblače. Da li trebaju da nose uske pantalone, poderane pantalone ili kratke haljine. Pored toga, pitali su i za frizuru tih žena, da li je prikladno da imaju dugu i ofarbanu kosu ili da bude kratko ošišana.

Muškarci su davali razne komentare, neki smatraju da je lijepo ženu vidjeti u spomenutim izdanjima i ako su starije, te su naveli da je ovo moderno i savremeno doba. Ali, neki su ipak rekli da se treba praviti razlika između djevojaka od dvadeset godina i žena od 45+.

Nas sada zanima vaše mišljenje. Da li vi smatrate da žene treba da se oblače onako kako se osjećajju bez obzira na godine, ili ipak treba da obrate pažnju na to i oblače se u skladu sa godinama!?

Svoje mišljenje pišite nam u komentare!