Vrijeme da se malo pozabavimo jednim od najpoznatijih parova sa naših prostora, Jovanom i Željkom Joksimović. On je počeo od treće godine da pokazuje veliko interesovanje za muzikom i već tada je počeo da svira harmoniku. Sada zna svirati čak četrnaest instrumenata.

Željko se pokazao jako dobrim i talentovanim na raznim poljima, tako da osim sviranja i pjevanja, počeo se baviri i produciranjem aranžmana. Mnogo posla radi iz studia, a kako ne bi bio stalno odsutan, isti je napravio u porodičnoj vili, te spojio ugodno sa korisnim.

Jovana Joksimović, njegova supruga, je jedna od poznatijih voditeljica na ovim prostorima, oju smo mogli da gledamo u Jutarnjem programu. Međutim, ona je iznenada dala otkaz na televiziji gdje je radila godinama, kako bi počela voditi Jutarnji program na K1 televiziji, koja je sada postala vlasništvo Joksimovića.

Oboje imaju odlična finansijska primanja, što nam potvrđuje i raskošna vila u kojoj oni žive sa svojom djecom. Upitali smo komšije kakvi su Joksimovići, a većina njih je rela da su jak dobre komšije. Međutim, ono što je interesantno jeste da za Jovanu nisu imali previše lijepih riječi, nego su istakli kako je stalno namrgođena i ne tako lijepo nastrojena prema komšijama.

Što se tiče Željka za njega su imali sve pohvale, da mu nije nikada teško pomoći komšijama, te da se uvijek lijepo pozdravi.