Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Doktor Nestorović: Ovo jedite 2 puta u sedmici, IZGUBITI ĆETE APETIT I SALO ĆE NESTATI! – Alternativa

Doktor Branislav Nestorović često učestvuje u raznim televizijskim emisijima, gdje otkriva razne zanimljivosti, ali i šokira javnost svojim izjavama. Tako je jednom prilikom govorio kako ljudi mogu da produže svoj životni vijek, odnosno šta trebaju da konzumiraju i jedu , obzirom da je to jedan od prediktora dugovječnosti.

Otkrio nam je i koji je najučinkovitiji način gubitka kilograma, s tim da se mora voditi računa da kilogrami ne vraćaju se odmah.

Starenjem dolazi i do smanjenja matičnih ćelija, koje samim tim gube i sposbnost regeneracije. Istraživanja su dokazala da kratkotrajnim gladovanjem, koje bi trajalo 24 sata, može da se djeluje na matične ćelije, odnosno da se poveća sposobnost njihove regeneracije. Ovo se odnosi i na mlađe i na starije osobe.

Nizak unos kalorija je od velikog značaja, iako još uvijek nije tačno utvrđeno kako funkcioniše taj mehanizam. Dotakao se i teme o katogenoj prehrani, koja je kod nas prisutna još od 1920. godine, te da s njom možemo znatno da poboljšamo zdravlje, ali i da liječimo određene zdravstvene probleme. O ovome se medicina treba mnogo više pozabaviti, jer je ozbiljna tema, vrijedna toga.

Ova dijeta se koristi na principu da gledamo koju hranu koristimo, a ne koliko kalorija unosimo. Tada dolazi do smanjenja unosa ugljikohidrata, ali da nije poželjno da se oni skroz izbace iz upotrebe.