Kada je započela pandemija sa virusom koja je obustavila normalan tok življenja u cijelom svijetu, to se odrazilo i na modu, koja se držala po strani. Iz mjeseca u mjesec imamo priliku da vidimo koliko je čudna današnja moda i da neke osobe će obući neki komad odjeće iako im ne pristaje, ali bitno je da prate modu.

Ono što je bilo prije dvadesetak godina u modi, sada je ponovo i tako se samo vrti u krug jedno te isto. Svejdoci smo da neke osobe zaista znaju da upropaste svoj izgled određenim odjevnim kombinacijama, da se zapitamo kako ih nije stid izaći tako iz kuće. Međutim, svako je vlasnik svog tijela i ima pravo da radi s njim šta god poželi.

Islamska kultura je sve više zastupljena na prostoru Evrope, iako se često pojavljuje sve veći broj protivnika ove vjere. Ova fotografija koja je napravljena u Kazablanci proširila se po cijelom svijetu i svi su mogli da vide. Naime, na prvi pogled izgleda da je ova djevojka normalno obučena, odnosno po islamskim običajima, ali to nije tako.

Ona je na glavi imala burku, dok je donji dio bio otkriven, što se protivi islamskim običajima. Svi prolaznici su je primjetili i nisu mogli samo okrenuti glavu od nje, nego je cijela njihova pažnja bila usmjerena na djevojku. Ova djevojka je navodno željela pokazati cijelom svijetu da žene iz arapskih zemalja nisu zatucane kako im se predstavlja.

Otkrila je i da je željela na neki način spojiti istok i zapad, odnosno njihove kulture i običaje. Kao što se moglo i zamisliti ovo je izazvalo mnoštvo negativnih komentarra, jer je ovo samo jedan dokaz da ona ne poštuje vjeru koja nalaže da žene prikriju svoje tijelo.