Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Dr GRUJIČIĆ UPOZORAVA: ‘NE PIJTE OVE LIJEKOVE UNIŠTAVAJU VAM ORGANIZAM!” – Alternativa

Da bi farmaceutske kuće zaradile što više oni na tržište izbacuju razne vitamine, minerale i suplemente koji su navodno jako potrebni ljudskm organizmu. Jedna od najših najboljih neurohiruga, doktorica Danica Grujičić upozorava kako njihova djelotvornost nikada nije dokazana i s njima moramo biti oprezni.

Doktorica navodi kako moramo da budemo na oprezu jer ‘šećerne vodice’ možda i nisu tako dobre kako se predstavlja, a možemod a ih vidimo na svim policama u apotekama.

Obzirom da se ljudi boje raznih bolesti, oni su u stanju da uzimaju razne suplemente koji će navodno pomoći njihovom zdravlju. Farmaceuti na ovaj način zarađuju , a ljudima sve te suplemente predstavljaju kao dodatke ishrani.

”Da jedno razjasnimo, suplementi nisu opasni po ljudsko zdravlje , da su otrovni i slično. Ali, njihovu djelotvornost do sada niko nije detaljno ispitao. Da bi se neki lijek pojavio na policama apoteka, ono mora da bude temeljito ispitano i matematički dokazan njegov dejstvo na tijelo čovjeka. Vidimo i sami da se oni samo vrte po rekalama na malim ekranima, a svako nagovijesti kako se prije upotrebe treba posavjetovati sa ljekarom, što znači da se na neki način ograđuju od tog lijeka.”- rekla je doktorica.

Na interenetu možemo da vidimo mnoštvo dijetetskih suplemenata, a istraživanjem je utvrđeno da se na 17 facebook stranica prodaje oko 3 000 suplemenata koji su neregistovani.