Klikom na sliku ispod Zatvarate PROZOR!


Kliknite na sliku

Dr Sokolović šokirao sve svojim savjetima: 3 dana prije smrti mi dođu i pitaju ”Kako doktore da živim zdravo?” Sad se prekrij zemljom i navikavaj se! – Alternativa

Doktor Emir Sokolović radi kao profesor na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a nekada je bio i šef na vaskularnoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo. U Njemačkoj je završio specijalizaciju za karidhirurgiju, a potom u Sarajevu specijalizaciju iz oblasti vaskularne i opšte hirurgije. On je tokom gostovanja u jednoj emisiji, odlučio da objasni nardu kako da sačunaju svoje zdravlje i da vode isključivo zdrav način života.

”Kada mi dođu stranci, najprije me pitaju gdje je prostorija za pušenje. I samo što ispuši jednu cigaretu, oni počnu paliti drugu. Jedu ovdje samo maslanjake i pite, a kada poslije nekoliko dana vrate se kući, počnu ponvo voditi stari život, što znači da mu ovo nije klasnični način života. ”

” Ja na fakultetu svojim studentima po dva sata govorim o zdravom životu i njima je ta dva sata dosadno, možda im je i najdosadnije predavanje. Koja je koristi kada pacijent dođe kod doktora i objasni mu šta ga muči, a taj doktor nema veze o čemu ovaj priča, niti kakva bi mu dijagnoza mogla biti. Na malim ekranima možemo samo da vidimo neke reklame za određene proizvode, sve neka nezdrava hrana. Naš narod nema naviku da se zdravo hrani, a kada su na kraju života dođu meni i pitaju me ”Šta doktore da radim kako bi zdravo živio?”. Ja im samo kažem da nemaju sad ništa, nego da legnu i prekriju se zemljom i navikavaju se na nju!” – objasnio je on.

Prema njegovim riječima, ljudi prave jedne te iste greške , jer gledaju šta je aktivno po reklamaama i uzimaju te proizvode, umjesto da slušaju čovjeka sa diplomom koji im savjetuje šta je zdravo.

Kako se vi hranite!? Jedete li isključivo zdravu hranu ili ipak volite brzu!?