Dragana Mirković poznata pjevačica narodne muzike na našim prostorima koja je još kao mlada dostigla blistavu karijeru, u braku je sa biznismenom Tonijem Bijelićem , sa kojim ima dvoje djece i oni zajedno žive u Beču, tačnije u dvorcu koji košta čak 50 miliona eura. Mnogi bi sanjali da vide ovakav dvorac, a kamoli u njemu da žive.

Naziv dvorca je ”Zamk Ebenfurt”, što znači ”oaza mira”. Bitno je napomenuti da je u ovom dvorcu u 17. stoljeću živjela i Marija Tereza, te da postoje spisi u kojima piše da je najradije boravila u svom dvorcu.

Dragana za razliku od svojih koleginica ne voli mnogo da govori o svojim privatnim stvarima i veoma malo znamo o njenom privatnom životu, ali je najzad odlučila da pokaže kako izgleda unutrašnjost ovog skupocjenog dvorca. Ona je jako ponosna što posjeduje nešto ovako, a prilikom renoviranja nije mnogo mijenjala izgled dvorca, jer je željela da zadrži njegovu autentičnost.

Enterijer je zaista prekrasan, a sve je to ona uradila zajedno sa Tonijem, koji joj je u svemu najveća podrška. Kada su birali namještaj, nisu tražili da se sve slaže jedno sa drugim, nego im je bilo bitno da im se dopadne i to su uzimali. U dvorcu se nalazi i ogromna balska dvorana, koju koriste za vrijeme praznika, gdje se okupljaju sa svojom porodicom.

Na dvorcu postoji čak 235 prozora, a Dragana ima u planu da u prizemlju dvorca napravi muzej koji će biti bespalatan za studente, jer želi da oni imaju priliku vidjeti kako izgleda jedan dvorac iz 17. stoljeća.